Making Business Personal
Making Business Personal

Schrijversblok

Wat doe je als je heel enthousiast aan een blog begonnen bent, met het idee hiervan een levendig geheel te maken en je hebt na twee berichten al een schrijversblok? Dan ga je op zoek!

Hoe gaat het meestal? Ik zit op de fiets, in de trein of op de wc en als vanzelf ontstaan er, bijdehante, verhaaltjes in mijn hoofd, gewoon over dingen die ik meemaak, of onderwerpen waarover ik iets gelezen heb of gehoord of gezien heb. Nu is het alweer een week geleden dat dit creatieve proces zich als vanzelf voordeed en dus waan ik mij in een schrijversblok situatie. Dit is niet terecht, zo blijkt al zoekend, want een blok is pas een blok als dit maanden, zo niet jaren aanhoudt.

Okay zo erg is het dus niet, maar ik schrijf een blog en de bedoeling van een blog, is dat deze actueel, fris en veranderlijk is en een week radiostilte is dan gewoon niet handig. Hellluupppp! Afgezien van het feit dat het pas een week duurt, lijkt het er op dat een schrijversblok ook alleen van toepassing is als je daadwerkelijk een heel boek schrijft.

Marilyn Monroe door Marlene Dumas – In staat van ontbinding.

Ik ging dus op zoek naar een onderwerp en de afgelopen week ben ik via verschillende kanalen bestookt met het fenomeen Marlene Dumas. Zij is een Zuid-Afrikaanse kunstenares, die sinds haar studietijd in Amsterdam woont en werkt en nogal goed is in haar stiel, schilderkunst, en daar ook nogal wat geldstromen mee op gang weet te brengen, en daarom beschouwen “wij” haar nu als cultureel erfgoed van Nederland. Marlene gebruikt over het algemeen foto’s als onderwerp en die schildert zij dan na, op haar eigen unieke wijze uiteraard. Haar doel is te laten zien dat een beeld wat wij bijvoorbeeld uit de krant kennen ook een andere kant heeft. De vraag is in hoeverre bepaald een tekst die bij een foto staat hoe wij een beeld interpreteren. Heel interessant!

 

Ze was te zien in College Tour. Op een vraag van één van de studenten gaf ze als antwoord: van een kunstenaar wordt altijd maar verwacht dat die aan de lopende band kan produceren, maar zo werkt het niet. En dit bracht mijn nakende paniek aangaande een schrijversblok onverwijld tot stilstand, dank Marlene!

©Pieps

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *