Making Business Personal
Making Business Personal

Scooterongeluk

Mjah..wie wil er over schrijven? Ik niet. Maar het is gebeurd. Een Harley Davidson expeditie op Curaçao een jaar geleden verliep goed, maar een scooterritje op Koh Phayam ging faliekant fout.

Het was aan het schemeren, het asfalt was beter, ik keek waarschijnlijk rond en toen weer vooruit om vast te stellen dat mijn snelheid niet in verhouding was tot de snel naderende steile bult in het pad. Vol in de remmen en daar vloog ik. Als ik er aan terug denk en probeer te reconstrueren word ik lichtelijk onwel. Ik weet dat ik met mijn hoofd op de grond getikt heb, 1 maal. Ik denk dat dat gelukkig in de berm was. Er was een lokale jongen vlakbij. Hij handelde snel. Nam mijn scooter en sommeerde mij achterop en reed naar het plaatselijke hospitaal.

Hospitaal
Ondertussen ben ik 5 of 6 dagen verder. Ik ben de tel kwijt. Ik slik antibiotica en dagelijks bezoek ik mijn favoriete verpleegkundige om mij te laten martelen met alcohol en jodium. De wonden willen nog niet echt dichten. De vochtophopingen in geheel linkerbeen en rechterenkel worden iets minder. Ik voel me elke dag iets mobieler. Maar ja zolang ik open wonden heb, ben ik verankerd. Daarmee lekker rondreizen in een tropisch warm land met weinig asfalt en weinig besef van meerwaarde van openbare hygiëne is niet slim.

Ik zat gisteren in een dip…komt dit ooit nog goed! Maar het eerste verband mocht er eindelijk af. Vandaag ben ik druk in de weer met de 1e stap van de volgende etappe. Vliegticket en hostel voor de 1e nacht zijn geboekt. Aanstaande zondag ga ik echt op weg richting Borneo, mankepotend of niet.

Paradijs

Ik ken nu elke gast van dit “resort”. Ik heb bijna elk gerecht van de menukaart al eens besteld. Internetten komt me bijkans de strot uit. Gelukkig beschik ik over de beste kok van het eiland, zit ik in een paradijs en word ik fantastisch verzorgd door Lek, de uitbater van het paradijs. Nog even en ik neem zijn boeltje over zodat hij kan gaan rentenieren. Mensen hier zijn trouwens in het algemeen allemaal super behulpzaam.

Ik leef nog! Misschien moet ik wat dromerige naïviteit laten varen en zo nu en dan wat oplettender door het leven gaan…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *