Making Business Personal
Making Business Personal

Roerige tijden

“In deze roerige tijden is voetbal bijzaak”, zei Klaas-Jan Huntelaar in een interview deze week. Wel beste Klaas-Jan, voetbal is altijd bijzaak. Althans voor mij, maar er zijn natuurlijk miljoenen mensen die voetbal als religie zien. Het stadion is de kerk. Alleen wie is dan god, allah of shiva? Als iets dichtbij komt wordt de emotie heftig. De gebeurtenissen in Parijs roepen heel veel op. Uiteraard mogen de vluchtelingen er nu helemaal niet meer in, want zij zijn terroristen. Mhhh..volgens mij zijn deze mensen juist op de vlucht voor diezelfde terroristen. Iedereen die protesteert tegen de kleur van Piet, moet zich druk maken om echte zaken. Den Uijl had 45 jaar geleden nooit die Turken moeten halen, omdat Nederlanders niet hard genoeg werkten. Enzovoort…….
Sommigen roepen op tot gezond verstand. Maar Parijs is om de hoek en wat daar gebeurt kan ook in Lutjebroek plaatsvinden en dus regeert de emotie, de angst. Kortom we kunnen nu praten als brugman, argument op argument leggen, gezond verstand is het laatste wat nu de boventoon voert. Ik zie mezelf een beetje als wereldburger, wat iemand als geslacht, kleur of religie heeft is mij om het even. Ik geloof in peace, love, unity and respect. Ik heb lang geleden al besloten om het nieuws niet meer te volgen, maar wat er in Beiroet gebeurt is wat mij betreft net zo erg al wat er in Parijs gebeurt.
Net zoals 9/11 volgde ik 11/13 nu min of meer realtime. 14 jaar geleden via beelden van CNN op de computer, nu via de radio. Elke 2 á 3 minuten kwam er weer een nieuw lijntje bij het verhaaltje en het klonk alsof de derde wereldoorlog was uitgebroken net zoals toen. Alsof alles vanaf nu anders zou zijn. Maar sinds 9/11 is alles hetzelfde. IS groeit als een soort kanker door de hele wereld, zaait angst en onze wereldleiders bedrijven heel veel politiek om uiteindelijk wel iets te doen, maar nooit niet genoeg. Ondertussen wijzen we hier met de vingers naar andersoortige bevolkingsgroepen en gooien we stenen door moskeeën, omdat alle moslims terroristen zijn.
Afijn, het zijn roerige tijden. Dat is altijd al zo geweest en dat zal altijd zo zijn. Is het niet hier dan is het daar. Wat een beetje jammer is, is dat de angst die nu regeert voor iets waarop de kans dat het je overkomt ongeveer net zo groot is als de kans dat er een kokosnoot op je hoofd valt leidt tot angst voor je medemens.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *