Making Business Personal
Making Business Personal

Iphone 6

Apple IWatch
Apple IWatch

Is het een telefoon? Is het kunst? Is het status? Is het een gadget? Afgelopen dinsdag de 9e september had Apple weer een coming out day. Omdat je het met de Iphone als multitool niet meer red tegenwoordig, kwam Apple ook met een nieuw apparaat, namelijk een smartwatch. Deze zal natuurlijk IWatch gaan heten. Er bestaan al smartwatches van Samsung bijvoorbeeld, dus Apple zet nu niet direct een trend, maar het unique selling point van dit gadget is gezondheid. Met de ingebouwde stappenteller, bloeddruk- en hartslagmeter en andere sensoren die de bewegingen van het lichaam registreren kan het een compleet beeld van je gezondheid en fitness geven.

Knight Rider
Knight Rider

Ik kan er niks aan doen, maar ik krijg er zo’n beeld bij uit de jaren ’80. Toen werd er ook een smartwatch gebruikt in het kader van gezondheid, en meer specifiek nog in het kader van overleven. Volgens mij is gezondheid gedeeltelijk een keuze. We hebben niet alles in de hand, gezien we afhankelijk zijn van genetische onvolkomenheden. Sowieso is er het onvermijdelijke geplande einde van elk leven. Maar of je elke dag een appel eet, of een koek kun je zelf bepalen. Niemand wordt verplicht tot roken. Een glaasje wijn per dag is genoeg. Veel bewegen of veel zitten, het zijn zaken die je min of meer in de hand hebt. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik door zo’n horloge aangespoord kan worden tot wenselijk gedrag.

Het schijnt trouwens dat de kinderen die nu geboren worden vanzelf 90 tot 100 jaar oud worden. Ik zou in zo’n geval wel uitkijken om op gezondheid te focussen. Als we hetzelfde patroon aanhouden als het huidige, voorzie ik redenen om voortijdig te willen beëindigen. Stel je studeert, afhankelijk van hoe de wind waait in studiebeurzenland, tot je 23e of 27e en je mag rond je 68e met pensioen. Dan blijven er minimaal 50 jaar over. In die 50 jaar moet je 50 Apple grote verrassingsshows zien door te komen. De Iphone 97 wordt gelanceerd, de camera is weer net iets beter en de processor weer net iets sneller. Daar zat je op te wachten, dus trek je uiteraard, zonder verder nadenken wederom 500,- euro uit de pocket. Omdat je volledig Apple geïntegreerd bent, moet je ook je horloge, je tablet, je computer, je tv en je laptop upgraden tegen vergelijkbare kosten.

Apple is een lifestyle. Ik heb mensen om mij heen die zweren bij Apple en al het andere afdoen als inferieur, goedkoop materiaal. Apple bewijst hiermee een zeer goed geoutilleerde marketingafdeling  te hebben. En het moet gezegd, een goede designclub. Jammer dat nationale trots Philips wat minder bedreven is in de softe kant, anders hadden we een dezer dagen de lancering van het Video 2029 systeem gekend. Afin het moge duidelijk zijn de Iphone 6 is aan mij niet besteedt, doe mij maar een tripje naar de Bahama’s, net zo gezond.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *