Making Business Personal
Making Business Personal

Eurosonic Noorderslag #ESNS17

Dit jaar ging ik voor het eerst naar Eurosonic Noorderslag #ESNS17.

Al jaren op de verlanglijst, maar meestal komt er iets tussen zoals mijn moeders verjaardag.Death Ally

Helemaal in het hoge noorden van Nederland verzamelen zich nog niet heel bekende bandjes uit geheel Europa om zich voor te stellen aan de media, festivals en podia. Een echt ontdekfestival wat mijn preferentie heeft boven een ‘grote namen’ festival. Het is een soort hogeschool van de festivals, maar het is ook een soort vakbeurs. De optredens duren veelal niet langer dan 30 minuten. In die korte tijd zijn er veel in- en uitlopers met een badge die niet meezingen of mee dansen.

Eurosonic NoordrslagDagamba vindt plaats in Groningen. Een leuke en mooie stad. In diverse podia, kerken, theaters, cafés en bovenzaaltjes wordt acte de présence gegeven. Jij als bezoeker loopt heel veel op en neer door de stad. Het begint veelal ’s avonds om 20u, dus overdag kun je Groningen ontdekken. Ik heb natuurlijk een hoop gemist, maar van wat ik gezien heb vond ik dit jaar Dagamba, Anne Meredith en Death Alley de besten.

Noorderslag is op zaterdag het bedrijfsfeestje van 3fm. Er wordt een grote prijs uitgereikt aan de belangrijkste Nederlandse artiest vooAnne Meredithr wat betreft de popmuziek. De eer en de 10.000 euro gingen dit jaar naar Martin Garrix. De dj’s moesten tevreden gesteld worden denk ik, want volgens mij doet Martin niet aan popmuziek en heeft Martin ook niet direct 10.000 euro nodig.

Verder spelen vanavond alleen Nederlandse bandjes en bestaat het publiek vooral uit 3fm en 3voor12 personeel, pop bn-ers die toevallig niet spelen die avond en mensen die graag bij een van die categorieën gezien worden.

Al met al vond ik Eurosonic heel leuk en voor herhaling vatbaar! De volgende keer rijd ik alleen wel op zaterdag naar huis…..

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Eurosonic Noorderslag #ESNS17”